Schouder Fysiotherapie

Fysiotherapie Heemskerk is aangesloten bij het Schoudernetwerk Kennemerland (SNK), een onderdeel van het overkoepelende landelijke SchouderNetwerk Nederland.
 
Waarom een netwerk?

Kennis en kunde binnen de fysiotherapie neemt toe. Van oorsprong was de fysiotherapeut een generalist van het houding- en bewegingsapparaat. Echter de hoeveelheid kennis, kunde en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed uit te voeren, nemen zodanig toe dat het welhaast ondoenlijk is dit voor alle aandoeningen bij te houden. Om die reden is er een ontwikkeling gaande waarbij fysiotherapeuten zich specialiseren, bijvoorbeeld in de schouder.
 
Schoudernetwerk Kennemerland draagt onder de paraplu van de landelijke organisatie bij aan het ontwikkelen van de fysiotherapeut als schouderspecialist. Ze stimuleert het verbeteren van de kwaliteit van fysiotherapeutisch handelen en ze versterkt de positionering van fysiotherapie in de ketenzorg. In het netwerk scholen fysiotherapeuten elkaar, ze zoeken vakinhoudelijk afstemming en treden in contact met andere professionals in de ‘schouder’ zorg, zoals met orthopedisch chirurgen.
 
Wanneer kunt u contact opnemen voor klachten van uw schouder?
U kunt contact opnemen voor pijnklachten aan uw schouder, zoals o.a.
– Klachten die al een tijd aanwezig zijn maar onverklaarbaar lijken;
– Pijnklachten aan de schouderkop, schouderblad, sleutelbeen;
– Pijnklachten aan de bovenarm of elleboog welke vanuit boven lijken te komen;
– Na een operatie aan de schouder, aan een SLAP laesie (labrum letsel), schouderprothese, peesletsels, instabiliteitsproblemen als luxatie van de schouder, bursitus of een frozen shoulder.
 
Onze werknemers hebben verschillende cursussen gedaan waaronder Stenvers, Schuijtemaker en van Egmond, Gerard Koel en An Cools. Voor een afspraak bij onze schoudertherapeuten kunt u vragen naar Hans Denneman, Eva Doets of Hans van den Brink.
 
Wij werken o.a. samen met schouder- orthopeden in het Zaans medische Centrum in Zaandam, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Spaarne Gasthuis in Haarlem.
 
Ga voor meer informatie naar www.schoudernet.nl Of www.schoudernetwerk.nl.
 
 
 
 

2024 | Fysiotherapie Heemskerk | Fotografie Wilma Hoogendoorn